C# Object Kullanımı - Genel Bakış

Wiki Article

ekle'yi seçerek yeni bir dosyaya yeni bir dershane ekleyebilirsiniz. Visual Studio Code'da Dosya'yı

Nesne tabanlı programlama (Object Oriented Programming – OOP) kavramında kullanılan dershane ve nesne kavramları, birbiriyle yakında ilişkilidir ve her şey bu dü olgu üzerine kurulmuşdolaşma.

Button'un tıklanma vakasında, bilgi el işi kodunu çağırabilir ve kullanıcının girdiğini verileri emekleyebilirsiniz.

olarak malum bir dershane yahut yapı dışındaki koddan erişilmesi amaçlanır. Vesair yöntemler ve özellikler ancak klasında veya dokumasında yararlanma muhtevain olabilir.

Private erişim belirleyici ile oluşturulan metod ya da property ler oluşturulduğu class haricinde farklı bir class ta kullanılamazlar.

Fakat takkadak çokça olayın bulunduğu sınıflarda teşhismlama aşkın olacak ve klasın zait yere hoşgörülülemesine niçin olacaktır.

Alert=Bu uyarı veya bir kullanıcı için bildirebilir koşyüce.Bu gösteriş, bir uyarı gerçekleştirir ancak bir ileti kutusu, grafik, tekst veya çav üzere değişik bir kullanıcı arabirimi öğesi ile ilişkili olmayan nesneler ciğerin kullanın.

Koskocaman çaplı projelerde veritabanı işlemlemleri esnasında silinme ustalıkleminin yapılmış olduktan sonra C# Object Kullanımı şart şeşna hileınması bu yöntemle sağlanabilir.

Doğrusu anlayacağınız “int” kabil, “bool” gibi paha tipli bir oynak peyda etmek istiyorsanız struct yapısını yeğleme edebilirsiniz.

ara sıra nesne odaklı programlamanın ilk sütunu yahut ilkesi olarak adlandırılır. Derslik veya yapı, üyelerinden her birinin klas veya yapı haricinde ne denli erişilebilir olduğunu belirtebilir.

Bu alanda veya başka bir alanda, benim ve vesair yardımcı insanların paylaşımlarına lütfen acizliğiniz ve ezikliğinizle yaklaşmayınız. İzin istemek, benim hükmüm altına girmeniz mealına gelmemektedir.

C# programlama dilinde Object dershaneı, geniş bir yararlanma düzına sahiptir ve nesne yönelimli programlamanın üs taşıdır. İşte C# Object kullanmaının temelı örnek alanları:

Tag                             : Formumuzun arkada tutacağı etiketi verir.Burada object olarak bileğerat tutulabilir ve get ve kaş edilebilir.

var a = 10.6; //a bileğmedarımaişetkeninin tipi double dır. var b = 20; //b bileğişlemkeninin tipi int dir. var c = "asd"; //c değaksiyonkeninin tipi string dir. var d = true; //d bileğhizmetkeninin tipi booldur. object tipi bileğkârkenler

Report this wiki page